Corona update 16 januari

Van 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021 zijn de meeste vliegscholen gesloten. Dit is het gevolg van de maatregelen die zijn ingesteld op 14 december en verlengd op 12 januari.

Wat gaat wel door en wat niet?

Wel door gaan:

Niet door gaan:

 • Alle andere vlieglessen
 • Airbus A320 simulator
 • Parachutesprongen
 • Dronelessen

Uiteraard gaan alle belevenissen die een winterstop hebben nu ook niet door, zoals het zweefvliegen en paragliden.

Heb je vragen over jouw reservering?

Neem dan even contact op met de locatie waar je gereserveerd hebt. Je hebt de contactgegevens per mail gekregen. Je kunt ze ook opzoeken op www.vliegles.nl/reserveren met je bonnummer.

 

Extra lang geldig

Gaat je vliegles nu niet door? Niet getreurd. Je kunt de les wel alvast betalen en reserveren voor na de lockdown. Alle cadeaubonnen uitgegeven tussen 15 december 2020 en 9 februari zijn anderhalf jaar geldig in plaats van de normale 1 jaar geldigheid. Zo heb je altijd genoeg tijd om te komen vliegen. Mocht er na deze lockdown nog een periode komen dat er niet gevlogen is, dan zullen we die tijd ook compenseren met een langere geldigheid.

Bestaande bonnen ook langer geldig

Ook bestaande cadeaubonnen worden minimaal met de tijd verlengd dat er niet gevlogen kon worden. Deze extra tijd wordt altijd gerekend vanaf de oorspronkelijke vervaldatum. Gebruik ons contactformulier om een verlenging aan te vragen. Dit is telefonisch of via de chat niet mogelijk. Vermeld ook altijd je bonnummer(s). Verlengen kan alleen als je bon nog geldig is.

 

Na 9 februari

We verwachten vanaf 9 februari weer volledig te kunnen vliegen, met de voorzorgsmaatregelen die voor de lockdown golden. Vliegscholen en -clubs vallen onder de contactberoepen:

 • Mondkapjes zijn verplicht in de openbare ruimte, dus ook bij vliegscholen en tijdens het vliegen
 • Kom niet met teveel mensen naar de locatie. Liefst alleen de deelnemer en een eventuele chauffeur. Kom ook niet veel eerder dan de afgesproken tijd
 • Zorg dat je een identiteitsbewijs (paspoort of ID kaart) bij je hebt
 • Kom niet naar de locatie als je verkoudheidsklachten of koorts hebt

Blijf gezond en veel vliegplezier!

Like onze Facebookpagina om op de hoogte gehouden te worden over de situatie rondom Corona:

Veelgestelde vragen over Corona

Kan ik gewoon bestellen en reserveren?

Jazeker, je kunt gewoon bestellen. De cadeaubonnen zijn extra lang geldig. En als het nodig is verlengen we langer. De tijd dat er niet gevlogen kon worden vanwege Corona gaat niet ten koste van je geldigheidsduur. Het ziet er naar uit dat de prijzen in 2021 zullen stijgen, je kunt nu nog voor de oude prijzen bestellen. Bekijk onze vlieglessen op de voorpagina.

Mijn reservering is voor de genoemde startdatum, wat moet ik doen?

Je kunt een nieuwe afspraak maken via de reserveringspagina.

Kan ik mijn belevenis ruilen?

Jazeker, ruilen kan altijd! Vul op de reserveringspagina je bon nummer in en kies vervolgens voor "Bon Wijzigen". Vervolgens kies je bovenaan in de tekst voor 'ander arrangement'.

Ik heb minder tijd gehad om te vliegen, kan mijn bon verlengd worden?

Als je vanwege Corona minder tijd hebt gehad om te komen vliegen dan verlengen we je bon eenmalig gratis. De verlenging wordt gerekend vanaf de oorspronkelijke geldigheidsdatum. We verlengen de geldigheid met de tijd dat er niet gevlogen kon worden. Wil je hier gebruik van maken, neem dan contact met ons op via het formulier op de contactpagina en vermeld je bonnummer. Wil je een verdere verlenging dan kan dit tegen meerprijs.

Nu ik door Corona niet kan vliegen wil ik mijn geld terug, kan dat?

Helaas is dit niet mogelijk. Je bent nog steeds van harte welkom om te komen vliegen, alleen misschien niet op het moment wanneer je oorspronkelijk wilde. Er is wel een coulancebeleid voor de geldigheidsduur. Stuur ons hiervoor een bericht onder vermelding van je cadeaubonnummer. Gezien de enorme drukte vragen we je vriendelijk hiervoor niet te bellen.

Het simulator vliegen is weer mogelijk! Er gelden een paar regels. Maximaal 2 personen per sessie. Houd 1,5 meter afstand buiten de simulator. Desinfecteer je handen bij binnenkomst en draag in de simulator een mondkapje (als je er geen hebt krijg je die ter plekke). Na iedere sessie wordt de simulator volledig gedesinfecteerd.

Ik wil een nieuwe afspraak maken, hoe doe ik dat?

Het maken van een afspraak kan alleen via de Reserveringspagina. Bel of mail ons niet voor het maken van een afspraak. De planning wordt door de locaties zelf gemaakt en wij kunnen je daarmee dus niet helpen.

Wanneer begint het parachute springen en paragliden weer?

Het is nog niet bekend wanneer de tandemsprongen en het paragliden precies beginnen en met welke beperkingen. We werken het overzicht op deze pagina bij zodra we meer weten. Je kunt ook onze Facebook pagina volgen: www.facebook.com/vliegles.
Update 30 mei: Parachute springen op Texel begint weer op 1 juni. Midden-Zeeland en Hoogeveen vanaf 6 juni. De rest van de locaties wordt later bekend.
Update 31 mei: Parachute springen in Breda begint weer op 5 juni.
Update 1 juni: Paramotor vliegen is vandaag begonnnen (let op: dit is wat anders dan paragliding).
Update 3 juni: Paragliding in Almelo is weer begonnen

Wanneer begint het ballonvaren weer?

Dit is nog altijd niet bekend. Ondanks dat het vliegen met passagiers weer mag per 26 juni en er geen limiet is aan het aantal mensen in een auto per 1 juli, zijn ballonvaarten nadrukkelijk uitgesloten. Wij weten niet waarom en hopen hier zo snel mogelijk meer over te kunnen vermelden. Bel of mail ons hier alsjeblieft niet over. We zorgen dat alles wat we weten op deze pagina staat. Kijk later nog eens op deze pagina voor updates of volg onze Facebook pagina.

Lees onze laatste updates rondom Corona.

Veelgestelde vragen over Corona

Sinds 11 mei wordt er weer gevlogen.

Drone vlieglessen gaan gewoon door. We kunnen 1,5m afstand houden.

Sinds 26 juni wordt er weer gevlogen, ook met passagiers

<p>Om rekening mee te houden:</p>


 • Vliegscholen moeten registreren wie er komen vliegen. Zorg dat iedereen die mee een vliegtuig in gaat zich kan identificeren (rijbewijs, paspoort of ID kaart). Dit geldt niet voor vliegsimulatoren en dronelessen.

 • Mocht bij de locatie gevraagd worden om een mondkapje te dragen dan vragen we je dit uit beleefdheid te respecteren.

 • Mocht het niet gevraagd worden en je hebt dit liever wel, dan respecteren wij dat uiteraard.

 • Hebben jij, of je gezinsleden, gezondheidsklachten (neusverkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheidsklachten)? Dan kan je niet vliegen. Wijzig je afspraak via Reserveren. Alle deelnemers moeten een gezondheidsverklaring invullen.

 • Beperk je verblijf op de vliegschool. Kom op de afgesproken tijd, niet eerder.

 • Houd je aan de hygiëneregels: was je handen, schud geen handen, nies en/of hoest in je elleboog. 

 • Houd, buiten het toestel, 1,5 meter afstand.

 • Kom met zo min mogelijk mensen naar de vliegschool, bij voorkeur alleen de degene die gaan vliegen en maximaal 1 extra persoon.

 • De regels voor gezondheidsklachten gelden ook voor de instructeurs. We doen onze uiterste best de planning sluitend te krijgen. Sommige afspraken zullen helaas alsnog verplaatst moeten worden. We vragen hiervoor je begrip.

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen.

Vluchten in de simulator gaan gewoon door. We kunnen hierbij 1,5m afstand houden.

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen.

Vanaf 26 juni 2020 wordt er weer gevlogen, ook met passagiers

Ballonvaarten zijn weer gestart op 10 juli

Paragliding is vanaf 1 juni mogelijk in Almelo. Voor locatie Noordeloos is nog niet bekend wanneer het vliegen hervat wordt.

Ballonvaarten zijn weer gestart op 10 juli

De vlieglessen zijn hervat. Vanaf 1 juli kunnen er ook passagiers meevliegen (in het drie- of vierpersoons toestel).

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen.

Vanaf 1 juni wordt er weer gevlogen.

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen in Terlet, Salland sinds 1 juli.

Breda is gedurende het winterseizoen gesloten. Je kan boeken vanaf 7 februari.

Sinds 1 juni wordt er weer gesprongen op Texel.

Vlieglessen Lelystad-Texel gaan weer door. Vanaf 1 juli mogen passagiers ook weer meevliegen.

Lessen in de simulator gaan gewoon door. We kunnen hierbij 1,5m afstand houden.

Op Ameland zal in seizoen 2020 niet meer gesprongen worden als gevolg van het Coronavirus. Heb je een bon voor Ameland dan kun je deze omruilen voor een van de andere locaties of volgend jaar springen.

Sinds 6 juni wordt er weer gesprongen vanaf Midden-Zeeland.

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen in Terlet, Salland sinds 1 juli.

Sinds 6 juni wordt er weer gesprongen in Hoogeveen.

Ballonvaarten zijn weer gestart op 10 juli

Er wordt weer gevlogen! Rondvluchten zijn weer gestart op 26 juni

Sinds 1 juni wordt er weer gevlogen.

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?